ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
TÜBİTAK 2237-A Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik Makale Yazma Eğitimi ve Uygulamalı Örnekler
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

KATILIMCILARIN DİKKATİNE

Değerli Katılımcılar,

Etkinliğimiz 24.06.2024 09.00’da açılış ile başlayacaktır. Katılılımcıların etkinlik boyunca olabildiğince kamera ile katılım sağlamalarına dikkat edilecektir. Etkinlik süresi boyunca uygulamalı dersler dahil oturumların tümünde yoklama alınacaktır. Yoklama ZOOM programı ve derslerde rastgele bir zamanda gönderilecek form aracılığıyla alınacaktır.  Etkinliğe tam katılım sağlamayan katılımcılara katılım belgesi takdim edilmeyecektir.

Katılımcılar taahhüt ettikleri üzere uygulamalı derslere aktif katılım sağlamak ve eğitmenlerin verdikleri görevleri yapmakla yükümlülerdir. Aksi durumda katılımcı taahhütnamesinde açıkça belirtilen işlemler yapılacaktır.

Her katılımcı etkinlik süresince bir makale çalışmasının taslağını oluşturacaklardır. İlk gün grup oturumunda katılımcılar ve eğitmenler bir çalışma konusu belirleyerek etkinlik boyunca bu konu ile ilgili çalışma yapacaklardır. Hazırlanan çalışma taslağı çalışmanın adı, yazar bilgileri, problem durumu ve yöntem bölümü tamamlanmış bir şekilde en geç 29.06.2024 tarihinde proje web sitesinde ilan edilecek sisteme yüklenecektir. Katılımcılara bir şablon gönderilecektir.

Hazırlanan makalelerin tamamlanması durumunda hakem süreci işleyerek yıl sonunda proje çıktısı bir kitap yapılması planlanmaktadır. Çalışmaların birer kitap bölümü olarak yayınlanması planlanmaktadır.